Всяко добро утро е надежда

Текст от видеоклипа:

 

Всяко добро утро е надежда

Светлината и добрите мисли в нас са много добра предпоставка да усещаме всеки ден като празник, без да имаме конкретен повод. И така още от рано сутрин можем да започнем с празничните пожелания: Светъл ден! Светло Утро! Честит нов ден! Имай хубав ден с добри мисли и действия! Всяка усмивка, отправена към някого, в съчетание с поздрав, прави деня по-светъл и за двете страни и събужда пламъка на благодарността. Светът изглежда така устроен, че от вниманието, което си обръщаме един на друг, до голяма степен зависи радостта и спокойствието в отношенията ни.

Затова вярваме, че когато изразяваме добри мисли към някого под формата на пожелание, те подхранват вечната вяра на сърцето, че доброто и разбирателството съществуват. Всяко “Добро утро” е надежда 🙂

Ние, Свещарите Аркобо, често си изпращаме добри мисли и пожелания, изпращаме ги и с всяка свещ, която сътворяваме, радвайки се, че и светлина от нас, ще озарява нечий дом и сърце. Вярваме, че добрите мисли ни приближават един към друг и ни помагат, независимо от разстоянията, независимо дали се познаваме или не. И така се получава, че една свещ носи пламъка на светлината и пламъка на добротата. А когато има светлина и доброта, има и празник.

Когато дойде време за обособен в календара празник пожеланията и подаръците, които споделяме някак винаги гравитират около светлината. За нас всеки рожден ден е нова обиколка около слънцето и си пожелаваме с всяка следваща обиколка светлината да става все по-силна, така че да виждаме най-доброто в нас и другите и уповавайки се на него да сътворяваме мислите и осъществяваме действията си.

В Коледа светлината на сърцата и пожеланията сякаш свети още по-силно. Може би защото блика от мнозина и хилядите искрици, малки или големи, осветяват пътя на надеждата и вярата. Тогава изгряват най-светлите ни копнежи и мечти. Те вероятно са вдъхновени от цялата радост,доброта и надежда, които преобладават в общуването. И това, вярваме, може да се случва всеки ден, като искрица или лъч светлина. Ако украсим сърцето си с Коледа, светлините на тази украса могат да останат постоянно в нас и да ги захранваме през радостта, добротата и вниманието, които имаме един към друг.

Дано светлината е с всички ни, видима и невидима. Ако до вас достигнат свещички, които изработваме, се надяваме изпратената светлина и празничност от сърцата ни да достигне до вас през пламъка и топлината на свещта.

Светли празнични дни! 🙂

 

Свещарите Аркобо