Ангели за Коледа

Angeli-6

Първият ангел, който направихме, беше през 1992 г. Вече 24 години той седи на иконата вкъщи. Оттогава са се появили стотици и вярвам украсяват и радват домовете, в които са отишли. Както всяко нещо, ангелите се променяха във времето – буквално израстваха. Всеки път, когато майка ми подобряваше модела, си мислих, че това са най-хубавите, които е правила, и всеки следващ път те изглеждаха още по-прекрасно.

Като за тези 24 години на творчество нито един ангел не се е повторил, всеки носи своята индивидуалност и творчески импулси, които в момента са били в човешкото сърце. Майка ми казва, че може да ги плете само когато има вдъхновение, за да бъдат изработени с най-добри добри мисли и любов.

Скоро се появиха най-новите – бих ги определила като най-цветните и блестящи до момента. Когато ги видях за пъври път, майка ми ги представи персонално , казвайки: “Този е “Българче”, това е “Цъфнала праскова”… Някои от имената и посланията ги измислихме заедно :)

Angeli-610x406

Вярвам, че Коледа е подходящо време да се появи ангел в домовете ни, за да стопли празника и да остане да носи радост, вдъхновение и светлина във всички дни през годината. Ако почувствате, че това ще бъде хубав подарък, може да разгледате всички модели и да си изберете оттук.